Wat maakt een Twemco Kalenderklok zo bijzonder?

In de praktijk blijkt dat verwarde mensen rustiger zijn en zich veiliger voelen naarmate zij een beter besef van de tijd én dag hebben. De kalenderklok van Twemco draagt hieraan bij. De tijd en datum worden overzichtelijk bij elkaar weergegeven. Zo heeft de gebruiker altijd in één oogopslag alle informatie.

Houdt de Twemco kalenderklok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de Twemco kalenderklok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot veel andere kalenderklokken.


Weet de kalenderklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de kalenderklok van Twemco is automatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische kalenderklokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Twemco produceert deze klokken niet; Twemco produceert alleen automatische kalenderklokken.


Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de Twemco kalenderklok zeer geschikt als seniorenklok en zelfs voor slechtzienden.

Zit er een normale batterij in een Twemco kalenderklok?
Ja, in de klok zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd). Bovendien is de klok dus altijd mobiel. De tijd en datum worden dus gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2 of meer zoals bij veel andere kalenderklokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.


Model BQ-12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd;
Model BQ-38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd;
Model QD-35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd.

Hoe degelijk is de Twemco kalenderklok?
Een kalenderklok van Twemco is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische kalenderklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels buigen op meer dan zestig jaar (vanaf 1956) ervaring en heeft meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al 10 jaar Twemco dealer!

Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco kalenderklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco kalenderklok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse gebruiksvoorschrift mee! Het instellen is eenmalig. De ideale seniorenklok dus.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde mensen en dementerende mensen is de Twemco kalenderklok mét wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft! De secondewijzer maakt bovendien geen geluid. De kalenderklok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte dementieklok van Nederland. De Twemco BQ12 (kalenderklok met grote wijzerplaat) is de meest gebruikte kalenderklok in zorg- en verpleeginstellingen.

Welke uitvoering is het meest verkocht?
De kalenderklok met kleine wijzerplaat (BQ38) is de absolute nummer 1. De cijfers en letters die de datum weergeven zijn even groot als die van de duurdere BQ12 kalenderklok met grote wijzerplaat. Daarnaast is de BQ38 niet alleen geschikt om aan de wand te hangen, maar ook om neer te zetten!

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel.nl biedt alleen Nederlandstalige kalenderklokken aan. Er bestaan wel Engelstalige kalenderklokken.

Waarom hebben Twemco kalenderklokken geen jaartal?
Twemco heeft ervoor gekozen om alleen de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde dagelijkse informatie. Geen verspilde ruimte aan een jaartal dus. Bij klokken (m.u.v. LED- en LCD klokken) met een jaartal moet het jaar overigens altijd met losse cijferplaatjes (bijv. 2 0 1 6 ) in een grondplaatje met gaatjes worden gedrukt. Twemco levert dit soort klokken niet. 

Wat is de levertijd?
ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad. Wanneer u op werkdagen vóór 17.30 uur bestelt, heeft u de klok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending (binnen Nederland)! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus.

 

 

Ervaringen met de Twemco Datumklok

Mijn moeder, onlangs 85 jaar geworden, kampt sinds een half jaar met een slecht geheugen. Voortekenen van dementie en in de dagelijkse praktijk natuurlijk erg onhandig als ze niet meer weet welke dag het is. Het "kruisje" op de agenda om de dagen door te strepen die zijn geweest, helpt niet meer; simpelweg omdat ze 's middags al niet meer weet, dat ze 's morgens al een dag heeft doorgestreept. Dus loopt ze al snel een aantal dagen "vooruit" en gaan er zodoende nogal wat afspraken de mist in. In verschillende huishoudwinkels gezocht naar een simpel klokje waarop de datum goed te zien is. Er zijn inderdaad verschillende klokjes en weerstations met alle gegevens er op, echter vaak toch in een engelse taal of notitie en op de LCD schermpjes toch moeilijk af te lezen of er moeten weer allerhande knopjes ingedrukt worden. Op internet uiteindelijk die speciale kalenderklok gevonden. Eerste indruk; poeh; wel erg groot ding en ook behoorlijk aan de prijs. Waarbij de ZorgVoordeelwinkel overigens de goedkoopste aanbieding en goede recensies had en aldus via internet besteld. Zeer duidelijk, correct en snel geleverd. Klokje aan mijn moeder gegeven en op een duidelijke plaats in de keuken, vlakbij haar agenda geplaatst. En waarempel; het werkt perfect; ik bel haar regelmatig op onregelmatige tijden en vraag haar dan welke dag het is. Zonder, op dat moment aan de telefoon, te hoeven "spieken" weet ze nu welke dag het is. Ze is er erg blij mee en voelt zich ook weer zelfverzekerd. Zich niet meer hoeven te schamen, dat ze alweer een afspraak heeft gemist en het fijne gevoel dat ze de dagelijkse dingetjes en afspraken weer onder controle heeft. En het brengt ook weer rust in haar leven; geen extra lasten en zorgen meer om de gemiste afspraken bij de dokter, fysiotherapie, ziekenhuis enz. weer opnieuw te moeten maken en inplannen. Kortom; het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga niet rommelen met goedkope alternatieven die uiteindelijk toch niet werken. De kalenderklok is het dubbel en dik waard en ik kan het iedereen, die moeite heeft met het geheugen, aanbevelen. En last-but-not-least; het geeft jezelf ook een geweldig fijn gevoel om iets aan je dierbaren te kunnen geven, waarmee je ze echt goed kunt helpen en gelukkig mee kunt maken.

Dhr P.L. uit Sterksel

<< terug naar Datumklokken