Vragen en antwoorden

Houdt de Twemco klok met datum rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de klok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot veel andere klokken met datum.

Weet de klok met datum uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de klok van Twemco is automatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische klokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs klokken waar de datum/dag elke dag handmatig - met knoppen bovenop - moet worden verzet; dit zijn gadgets voor op het bureau. Twemco produceert deze klokken niet; Twemco produceert alleen automatische klokken met datum.

Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de Twemco klok zeer geschikt als seniorenklok en zelfs als klok voor slechtzienden.

Zit er een normale batterij in een Twemco klok met datum?
Ja, in de klok zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd). Bovendien is de klok dus altijd mobiel. De tijd en datum worden dus gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2 of meer zoals bij de meeste andere kalenderklokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.
Model BQ38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd;
Model BQ12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd;
Model QD35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd.


Hoe groot zijn de klokken?
Model BQ-38: 33.5 cm breed, 11.5 cm hoog en 7.5 cm diep. Diameter wijzerplaat: 7 cm;
model BQ-12: 30.5 cm breed, 38 cm hoog en 7.5 cm diep. Diameter wijzerplaat: 24 cm;
model QD-35: 30.5 cm breed, 20,5 cm hoog en 7.5 cm diep.


Hoe degelijk is de Twemco klok met datum?
Een klok van Twemco is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische klokken met datum. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels buigen op meer dan vijftig jaar ervaring en heeft meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al 10 jaar Twemco dealer! Technisch gezien heeft de klok voor ons geen geheimen meer. We beschikken over een eigen reparatieafdeling waar wij uw klok - mocht er onverhoopt toch ooit een probleem zijn - vakkundig kunnen herstellen. (Let op: alleen voor klanten.)


Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco klok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco klok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse handleiding mee! Het instellen is eenmalig. De ideale seniorenklok dus, ook voor senioren.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde mensen en dementerende mensen is de Twemco klok mét wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft! De secondewijzer maakt bovendien geen geluid. De klok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte dementieklok van Nederland. De Twemco BQ12 (klok met grote wijzerplaat) is de meest gebruikte klok met datum in zorg- en verpleeginstellingen.

Welke uitvoering is het meest verkocht?
De klok met datum met kleine wijzerplaat (BQ-38) is de absolute nummer 1. De cijfers en letters die de datum weergeven zijn even groot als die van de duurdere BQ-12 klok met grote wijzerplaat. Daarnaast is de BQ-38 niet alleen geschikt om aan de wand te hangen (zoals de BQ-12), maar ook om neer te zetten!

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel.nl biedt alleen Nederlandstalige kalenderklokken aan. Er bestaan wel Engelstalige kalenderklokken.

Waarom hebben Twemco kalenderklokken geen jaartal-aanduiding?
Twemco heeft ervoor gekozen om de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde dagelijkse informatie. Geen ruimte kwijt aan een jaartal dus. Bij klokken met een jaartal, moet het jaar overigens altijd handmatig worden aangepast met los meegeleverde cijfertjes. Voor 2017 moeten deze (2, 0, 1 en 7) in een roostertje op de voorkant van de klok worden gedrukt (m.u.v. LED klokken). Twemco levert deze klokken niet.

Wat is de levertijd?
ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad. Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de dementieklok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending (binnen Nederland)! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus.

Tenslotte:
Naarmate een mens ouder wordt, neemt het geheugen af. Zolang dit de dagelijkse bezigheden niet beïnvloedt, is dat geen probleem. Echter, wanneer dit invloed op het functioneren krijgt en het welzijn hiermee onder druk komt te staan, zijn hulpmiddelen noodzakelijk. Een dementieklok is zo'n hulpmiddel, een echte houvast voor de gebruiker. Op elk moment de dag en tijd weten, dat geeft zelfvertrouwen! De laatste tijd zijn veel 'dementieklokken' ontwikkeld van eenvoudig tot complex. Maar is elke klok even bruikbaar? Nee, dat verschilt per klok. In zijn algemeenheid kan gesteld worden 'hoe simpeler, des te beter'. De tijdsaanduiding moet begrijpelijk en duidelijk zijn. Een goede dementieklok heeft daarom nog een echte, ouderwetse wijzerplaat. Met weemoed kunnen ouderen terugverlangen naar die goede oude tijd. Toen het leven rustig en ordentelijk was. Natuurlijk was dat niet echt zo, maar het geheugen is selectief. Om het gevoel van vroeger terug te krijgen, omringen veel mensen zich met spullen uit het verleden. Ook bij de keuze van een dementieklok is het raadzaam om hier rekening mee te houden. Een dementieklok met de uitstraling van een flipklok uit de jaren vijftig, zoals de Twemco dementieklok, is daarom zeker het overwegen waard. Elke keer als er een dag voorbij gaat, 'flipt' er een nieuw plaatje om. â€‹Twemco maakt al 65 jaar kwalitatief hoogwaardige dementieklokken, die jarenlang probleemloos werken. De klokken zijn voorzien van veel gepatenteerde uitvindingen. Twemco is de wereldwijde marktleider in volautomatische klokken met dag en datum.